Oranje overduidelijk favoriet voor plek in de kwartfinale

Oranje overduidelijk favoriet voor plek in de kwartfinale

30-11-2022 13:00
0

ADVERTORIAL - Het Nederlands elftal probeert zaterdag om 16:00 uur de kwartfinale te bereiken ten koste van de Verenigde Staten. Volgens bookmaker Unibet zijn de mannen van bondscoach Louis van Gaal overduidelijk favoriet.

Doordat Oranje won van Qatar en de VS zegevierde tegen Iran zijn de twee landen tot elkaar veroordeeld in de achtste finale. Het Nederlands elftal is bij Unibet ondanks het iets mindere spel toch de favoriet. Voor een overwinning van de manschappen van bondscoach Louis van Gaal pak je een odd van 1.89. Voor een overwinning van The Yanks staat een odd van 5.00. Deze odds gaan over de uitslag na 90 minuten, waarin het dus ook nog een gelijkspel (3.45) kan worden. 

Oranje wereldkampioen? Unibet geeft vijf miljoen euro weg! Registreer je hier en speel mee!

Als we kijken naar de odds voor het team dat de kwartfinale bereikt, is Nederland veruit favoriet. Hier staat namelijk een odd van 1.40 voor, tegenover 2.85 voor Team USA. De winstkansen heeft Unibet hieronder op basis van data in percentages uitgedrukt. 

Geschiedenis in voordeel Oranje

Het feit dat Oranje als grote kanshebber wordt gezien, staat waarschijnlijk niet los van de historische data. Nederland bereikte immers zes keer eerder de kwartfinale van een WK en kan gezien worden als vaste klant bij de laatste acht. Tweemaal strandde Oranje in de achtste finale, in 2006 na een spijkerhard duel met Portugal en in 1990 tegen latere wereldkampioen West-Duitsland.

Oranje wereldkampioen? Unibet geeft vijf miljoen euro weg! Registreer je hier en speel mee!

De Verenigde Staten bereikten slechts tweemaal de kwartfinale, in 2002 in Japan en Zuid-Korea en op het allereerste WK ooit in 1930 in Uruguay. Historisch gezien is de kans groot dat de VS ook nu strandt in de achtste finale, want dit overkwam het land op de laatste twee WK's waaraan het deelnam (2010 en 2014). 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s