Kudus gelinkt aan Europese top: 'Ajax wordt te klein, hopelijk maakt hij een stap'

Kudus gelinkt aan Europese top: 'Ajax wordt te klein, hopelijk maakt hij een stap'

01-12-2022 11:29
269

Mohammed Kudus is rijp voor een stap naar een topclub. Althans, dat stelt Iñaki Williams, ploeggenoot bij de Ghanese nationale ploeg. De aanvaller ziet Kudus graag naar Baskenland verhuizen.

Kudus maakt op het WK een sterke indruk. Tegen Portugal (3-2 nederlaag) gaf hij een assist, terwijl hij tegen Zuid-Korea (2-3 winst) met twee treffers de grote man was. "Toen ik tijdens de laatste interlandperiode voor het WK met hem speelde, verraste Kudus mij al enorm", zegt Williams tegenover Radio Marca. "Mijn ploeggenoten bij Athletic Bilbao vragen me vaak wie bij de nationale ploeg indruk op mij maakt. Dan noem ik altijd zijn naam."

Williams denkt dat de 22-jarige Kudus Ajax ontgroeid is. "Ajax begint te klein te worden. Hopelijk maakt hij snel de stap naar een grote club", aldus de spits, die Kudus met open armen wil ontvangen. "Ik had graag gewild dat hij een Baskisch familielid had, die hem naar Bilbao kon brengen. Hij is een bom, een machine. Hij is al heel compleet, al is er door zijn leeftijd ook nog ruimte voor ontwikkeling."

Ghana speelt vrijdag zijn laatste groepswedstrijd tegen Uruguay. Bij een overwinning zijn de Afrikanen zeker van een plaats bij de laatste zestien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie