'Berghuis leider van de lijders bij Oranje, worsteling voor Luuk de Jong'

'Berghuis leider van de lijders bij Oranje, worsteling voor Luuk de Jong'

01-12-2022 12:00 Laatste update: 12:01
109

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Steven Berghuis maakt in aanloop naar de knock-outfase van het WK een sterke indruk, constateren de media.

Om 15.00 uur Nederlandse tijd werkt Oranje donderdag een besloten training af. Waar de basisspelers van het met 2-0 gewonnen duel met Qatar het woensdag rustig aan konden doen, moet donderdag iedereen aan de bak. Denzel Dumfries en Marten de Roon schuiven om 14.30 uur in Doha aan voor een persconferentie.

'Leider van de lijders'
Het Algemeen Dagblad constateert aan de hand van de training van woensdag dat Berghuis een gretige indruk maakt. De spelmaker stond tegen Senegal in de basis, maar verdween daarna bij de eerste elf. 'Al kijkend naar de training vraag je je ook af: wie is eigenlijk de leider van deze 'lijders'? Antwoord: Overduidelijk Steven Berghuis', constateert het Algemeen Dagblad op basis van het partijspel van de wisselspelers.

'Die laat zich veruit het meest gelden, coacht ook in het Engels, want dat is de taal van Jeremie Frimpong, tweede rechtsback achter Denzel Dumfries.' De ochtendkrant ziet dat Luuk de Jong het lastig heeft. 'Nu zie je de worsteling bij Luuk de Jong. Captain van PSV, vorig jaar nog beslissend met goals bij Barcelona. Nu alleen pinchhitter voor als het écht moet.'

Klaas-Jan Huntelaar
Waar Wout Weghorst en Vincent Janssen al wel speeltijd kregen, bleef de PSV'er op de bank. 'Natuurlijk steekt dat. Knaagt in zijn binnenste de onvrede.' Het AD vermoedt dat Louis van Gaal eenzelfde rol voor De Jong in gedachten heeft, als voor Klaas-Jan Huntelaar op het WK 2014. 'Maar straks, ineens: achtste finale, Verenigde Staten. Invalbeurt en een kopgoal voor de winnende 2-1 in de laatste minuut…? Het kan zomaar', doelt het medium op de benutte strafschop van Huntelaar tegen Mexico.

De Telegraaf heeft vertrouwen in een goede afloop voor Oranje in de achtste finales. "Normaal gesproken moet het te doen zijn voor het Nederlands elftal", stelt Valentijn Driessen in een video-item. "Inmiddels is wel ook in Nederland doorgedrongen dat het voetbal hier niet best is. Mensen ergeren zich eraan. Hopelijk gaat het vanaf nu beter. Dan kunnen mensen er ook van genieten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie