'Ik dacht: wat moet iemand als Advocaat bij ons, maar ik heb me enorm vergist'

'Ik dacht: wat moet iemand als Advocaat bij ons, maar ik heb me enorm vergist'

01-12-2022 13:36 Laatste update: 13:57
7

Dick Advocaat gaat midden in het seizoen proberen om ADO Den Haag de weg naar boven in te laten zetten. De trainer stapte vaker halverwege het seizoen in bij een club en deed dat vaak met succes. Mounir El Hamdaoui en Roy Beerens weten nog goed hoe dat ging.

Beide oud-spelers kregen bij AZ te maken met het plotselinge opdoemen van Advocaat. Beerens speelde in 2013 onder Van Gaal. "Ik dacht in eerste instantie: wat moet een man van zijn leeftijd, die zoveel heeft bereikt en zwemt in het geld, bij ons doen", vertelt Beerens in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar daarin heb ik me enorm vergist. Hoe hij het vuurtje kan aanwakkeren, is uniek." Beerens eindigde onder Advocaat uiteindelijk op de achtste plaats in de Eredivisie dat seizoen.

Toch ging het niet elke keer goed als Advocaat halverwege een seizoen zijn entree maakte. Zoals bij Borussia Mönchengladbach, maar ook bij Sparta Rotterdam. Met laatstgenoemde club degradeerde Advocaat uit de Eredivisie in 2018.

El Hamdaoui vertelt over verschillende goede punten van de Haagse oefenmeester. "Hij zorgt voor duidelijkheid, wat voor succes op de korte termijn zorgt. Hij is ook heel fanatiek. Als er iets verkeerd gaat of je iets niet goed doet, kan hij echt gaan schreeuwen. Maar tegelijkertijd heeft hij humor, waardoor hij de gunfactor heeft. Die combinatie maakt het fijn om onder hem te spelen en werkt goed." El Hamdaoui speelde in 2009/2010 onder Advocaat.

No Poll