Ajax-duo maakt indruk op trainingskamp: 'Speelt de schroom van zich af'

Ajax-duo maakt indruk op trainingskamp: 'Speelt de schroom van zich af'

01-12-2022 16:35
64

Alfred Schreuder is blij met de ontwikkeling van Francisco Conceição en Ahmetcan Kaplan. Ajax verblijft momenteel in het Spaanse Marbella, waar een trainingskamp wordt belegd in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

Conceição moet rustig gebracht worden, hoe dat in het verleden bij David Neres en Antony ook is gebeurd. "Geduld is daarbij wel een belangrijk aspect", zegt Schreuder tegen Voetbal International. "Natuurlijk is dat niet makkelijk voor een speler, maar ik vind dat Francisco het goed oppakt. In het begin was hij nog wat bleu, maar inmiddels gooit hij steeds meer de schroom van zich af. Hij kan een man uitspelen, heeft diepte in zijn spel en is doelgericht."

"Deze week is ook goed voor hem en Owen Wijndal", vervolgt Schreuder. "Ze bijten zich in elkaar vast, voelen weerstand en intensiteit, moeten op hoog tempo handelen." Ook Kaplan, die de Amsterdamse defensie een boost moet geven, maakt in Marbella indruk. "Kaplan is een complete speler, heeft veel talent", aldus de Ajax-trainer. "Hij kan, zoals vandaag in de partijspelen ook goed te zien is, de opbouw goed verzorgen, heeft een goede inspeelpass, maar is ook een goede kopper, zowel verdedigend als aanvallend. Nu hij weer fit is en maximaal belast kan worden, kan hij stappen gaan maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie