Van Gaal krijgt vragen over België: 'Als wij WK winnen, komen er aanbiedingen'

Van Gaal krijgt vragen over België: 'Als wij WK winnen, komen er aanbiedingen'

02-12-2022 12:18 Laatste update: 13:02
70

Louis van Gaal laat zich positief uit over België en de Rode Duivels. De bondscoach van Oranje werd door Belgische verslaggevers gevraagd of hij Roberto Martínez wil opvolgen bij de Zuiderburen.

"Ik heb er zelfs al over nagedacht... België is een mooi land met heel vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandpaleis, dus ik heb er wel over nagedacht", lacht Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar de WK-clash tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten.

Voor de Rode Duivels eindigde het toernooi al in de groepsfase. Is dat verrassend? "Wij hebben de laatste twee wedstrijden ook gewonnen van hen. Het gaat altijd in mijn ogen om het team, maar ik kan dat niet beoordelen. Ik ben niet op de trainingen, ik zie niet elke wedstrijd. Wel de laatste, daar hadden ze gewoon moeten winnen", doelt Van Gaal op de remise tegen Kroatië. "Dan hadden ze zich gekwalificeerd. Voetbal is niet alleen maar techniek, tactiek, maar er zit ook een beetje geluk bij. En de scheidsrechter speelt ook een rol. Als je de scheidsrechters ziet die Nederland heeft ervaren, nou, daar kunnen we ook nog een boompje over opzetten."

De Belgische pers vraagt vervolgens door, omdat Van Gaal geen 'nee' laat horen. "Je hebt het heel goed aangeduid. Je moet m'n vrouw Truus overtuigen", grapt hij. "Nee, dat is het niet. Ik kan altijd vrij de beslissingen nemen. Alleen er zijn bepaalde landen waar ik niet naartoe ga, maar Truus zeker niet. Zo simpel is het."

Vervolgens kapte Van Gaal de Belgische vragen af. "Volgens mij zijn we hier met Nederland bezig. Wij willen wereldkampioen worden, dus we hebben nog vier wedstrijden te gaan. En dan gaan we wel zien of er aanbiedingen komen. Ik heb al gezegd: als we wereldkampioen worden, is de voetbalwereld zo opportuun, dan komen er aanbiedingen."