Vormer kan terugkeren in Eredivisie, maar bedankt voor aanbieding

Vormer kan terugkeren in Eredivisie, maar bedankt voor aanbieding

02-12-2022 14:11 Laatste update: 14:11
60

FC Groningen heeft een blauwtje gelopen bij Ruud VormerDe Trots van het Noorden wilde de Club Brugge-middenvelder na het WK graag aan de selectie toevoegen, maar kreeg nul op het rekest.

Vormer was bij Groningen in beeld om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien, meldt Voetbal International. De middenvelder heeft bedankt voor een overstap naar het hoge noorden, bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan het medium. Naar verluidt zoekt Groningen in de 'categorie-Vormer' door naar een nieuwe middenvelder: een ervaren speler met bewezen kwaliteit. Ook zou de club op zoek zijn naar een aanvaller met diepgang.

Bij Club Brugge loopt de 34-jarige Vormer aan het einde van dit seizoen uit zijn contract, al heeft de Belgische kampioen een optie voor nog een contractjaar. De kans dat die optie gelicht wordt, is zeer klein. Vormer, die anderhalf jaar geleden nog aanvoerder was, is intussen bankzitter of zelf tribuneklant geworden. De middenvelder speelt sinds 2014 bij Blauw-Zwart.