'Emotionele' Hazard doet mededeling bij nationale ploeg', broertje laat zich uit

'Emotionele' Hazard doet mededeling bij nationale ploeg', broertje laat zich uit

02-12-2022 17:13
30

Eden Hazard heeft zijn ploeggenoten bij de Belgische nationale ploeg verteld te stoppen als international, zo beweert RTBF. In navolging van het medium claimen andere Belgische media hetzelfde, al twijfelt Kylian Hazard, de jongere broer van Eden, hieraan.

De Rode Duivels vlogen donderdag roemloos uit het WK, door niet verder te komen dan een 0-0 tegen Kroatië. Er wordt in België gesproken over het einde van de zogeheten Gouden GeneratieHet Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws melden evenals RTBF dat Hazard zijn laatste wedstrijd als international heeft gespeeld. De 31-jarige buitenspeler zou dit na de uitschakeling in een emotionele bui hebben gezegd tegen zijn teamgenoten.

Kylian Hazard, die op het tweede niveau van België speelt, vermoedt dat dit niet waar is. "Zijn er veel speculaties over Eden bij de nationale ploeg? Waarom? Ik denk niet dat hij ooit een selectie zal weigeren. Als Eden er niet meer bij is, zal dat eerder een keuze van de nieuwe bondscoach zijn. Eden is trots om international te zijn", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Hazard is sinds eind 2008 een vaste waarde bij België. Tot dusver kwam hij 126 keer in actie voor de nationale ploeg, waarvan 56 keer als aanvoerder. In totaal scoorde hij 33 keer en gaf hij 36 assists.