Koeman maakt balans op: 'Spel moet beter, maar eerste klus geklaard'

Koeman maakt balans op: 'Spel moet beter, maar eerste klus geklaard'

03-12-2022 10:53
39

Ronald Koeman heeft bij het Spaanse Marca de balans opgemaakt. Volgens de toekomstig bondscoach is er ruimte voor verbetering bij het Nederlands elftal, maar daar maakt hij zich nog niet al te veel zorgen om.

"De eerste klus is geklaard", doelt Koeman op het eindigen als groepswinnaar in de poulefase. "Tuurlijk heeft Oranje een beetje geluk gehad met de groep. Je had ook Spanje, Brazilië of Frankrijk kunnen treffen. Het spel moet en kan beter, maar ik weet zeker dat ze in het toernooi zullen groeien", gaat Koeman verder.

In Spanje is Frenkie de Jong nog vaak het gesprek van de dag. Koeman stelt dat hij veel beter kan. "Hij weet dat hij zich moet verbeteren. Hij is een sleutelspeler. Ik weet zeker dat we de echte Frenkie in de komende wedstrijden te zien krijgen."

Het Nederlands elftal behoort volgens Koeman tot de landen die kans maken op de eindzege. "Ik denk dat Brazilië en Frankrijk de topfavorieten zijn, maar ik vind Spanje ook heel sterk. Dan zijn daar nog landen als Argentinië, Engeland, Nederland. Die kunnen ook zo maar eens winnen", concludeert hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie