Van der Vaart: Ik sluit niet uit dat het Nederlands elftal wereldkampioen wordt

Van der Vaart: "Ik sluit niet uit dat het Nederlands elftal wereldkampioen wordt"

03-12-2022 18:28 Laatste update: 18:48
55

Goed was het weer niet, effectief wel: het Nederlands elftal staat in de kwartfinale van het WK. Marco van Basten en Rafael van der Vaart zijn positief.

"De tweede helft was veel beter. Het is een team. Laat ons dan allemaal maar zeuren, we staan wel in de kwartfinale", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Je zag aan de ontlading, dit hebben ze nodig. Zij voelen ook dat ze niet zichzelf zijn. Ik denk dat Van Gaal niet voor niets twee wissels heeft gedaan en ontevreden was."

Van Basten ziet dat Oranje het in de tweede helft beter voor elkaar had. "De tweede helft was minder passief, er werd meer gevoetbald dan in de eerste helft. De 3-1 maakt ons blij. We halen de volgende ronde en zitten bij de laatste acht, dus dat is allemaal positief. Als je wint, heb je vrienden. Nederland heeft het gelijk aan zijn zijde. Wij hebben mazzel gehad, dit hebben zij meegekregen.

"Het zit wel allemaal mee, hè. Deze bal moet er gewoon in", zegt Van der Vaart over de misser van Amerika na de fout van Memphis Depay. "Ik sluit niet uit dat we wereldkampioen worden. En Noppert heeft goed gekeept, hè. Over keepers hebben we al veel gezegd, maar ik ben blij voor die jongen dat hij het zo goed doet. Je zou bijna zeggen dat niemand dit eerder gezien heeft, want hij is echt goed."