Belangrijke Oranje-doelman Noppert: Tegen Messi? Ook die ballen moet ik pakken

Belangrijke Oranje-doelman Noppert: "Tegen Messi? Ook die ballen moet ik pakken"

03-12-2022 18:52 Laatste update: 20:53
17

Andries Noppert kijkt met een goed gevoel terug op de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Eentje waarin hij belangrijk kon zijn met meerdere reddingen.

"We hebben het lastig gehad, maar dit zijn de potjes waar het om gaat. Dan maakt het niet uit hoe je speelt, als je maar wint", zegt Noppert tegen de NOS. "Voetballend was het lastig, omdat die gasten als de brandweer gaan, daar moet je dus iets op verzinnen en dat is ons gelukt. Mij interesseert het niet hoe we het doen, als we maar winnen."

Al na twee minuten kon Noppert belangrijk zijn met een redding. "Dat is mijn taak. Het is mooi dat ik hem pak en het team zo kan helpen. Het is voor een keeper altijd lekker als je de eerste bal pakt. Dan zit je er lekker in. Als je meteen moet vissen, wordt het moeilijk. Voor het gevoel is het altijd goed."

Het Nederlands elftal staat vrijdag in de kwartfinale. Tegen wie neemt Noppert het liever op: Argentinië of Australië? "Ik kijk ernaar uit. Argen... Tja, dat denk ik wel, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ook die wedstrijd zal lastig zijn. Tegen Messi? Ja, ook die ballen moet ik pakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie