Sportieve reactie uit USA-kamp: 'Enkele van de beste spelers ter wereld'

Sportieve reactie uit USA-kamp: 'Enkele van de beste spelers ter wereld'

03-12-2022 20:40
70

Gregg Berhalter, bondscoach van de Verenigde Staten, baalt van de uitschakeling van zijn land. Team USA ging met 3-1 onderuit tegen het Nederlands elftal, maar neemt met opgeheven hoofd afscheid van het WK.

Berhalter is van mening dat Amerika zich kon meten met Oranje. "Zij waren klinisch in de afronding in de eerste helft. Verder ontliepen de beide ploegen elkaar niet heel veel. Wij hebben ze onder druk gezet, maar zij hebben de wedstrijd gewonnen", analyseert hij op de persconferentie. De 49-jarige bondscoach ziet de ongeslagen reeks van Louis van Gaal uitgebreid worden tot negentien wedstrijden. "Van Gaal is nog steeds ongeslagen en zal hopen dat te blijven."

Aanvoerder Tyler Adams sluit zich aan bij de woorden van Berhalter en geeft Oranje de complimenten. "Als je een tegenstander met zoveel kwaliteit drie of vier van zulke kansen geeft, dan gaan ze drie of vier keer scoren", zegt hij. "We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met enkele van de beste ploegen ter wereld en enkele van de beste spelers ter wereld. Het Amerikaanse voetbal gaat flink vooruit. We gaan de goede kant op, maar we moeten hard blijven werken. We zijn er nog niet, maar we zijn dichtbij."