Argentinië beducht voor Van Gaal: 'Hij is een grootheid, het is een eer'

Argentinië beducht voor Van Gaal: 'Hij is een grootheid, het is een eer'

04-12-2022 18:10 Laatste update: 04-12-2022 18:10
63

Lionel Scaloni kijkt uit naar de ontmoeting met Louis van Gaal in de kwartfinale van het WK. De Argentijnse bondscoach deelt grote complimenten uit aan zijn collega van het Nederlands elftal.

Argentinië staat vrijdag tegenover Oranje. "Dit is een zware tegenstander, net als alle andere", vertelt Scaloni op een persconferentie. Hij is vooral beducht voor Van Gaal. "Ik speelde voor Deportivo La Coruña toen Van Gaal bij Barcelona werkte en toen was hij al een grootheid. Het is een eer en een mooi cadeau om tegenover hem te staan. We weten allemaal wat hij heeft betekend voor het voetbal. Velen hebben geprobeerd om hem na te doen."

Scaloni erkent wel dat het Nederlands elftal niet zo aantrekkelijk meer speelt als in het verleden. "Het elftal schittert niet zoals vorige Nederlandse ploegen dat deden, maar ze zijn altijd duidelijk in wat ze willen doen. Ze hebben sterke en zwakke punten, waar we ons voordeel uit proberen te halen. Het wordt een wedstrijd tussen twee landen met een rijke historie. Hopelijk gaan we door."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie