Oranje kan 'geschiedenis' schrijven tegen Argentinië en Messi: 'Dat is wat, hoor'

4 december om 22:40

Oranje kan geschiedenis schrijven in de kwartfinale tegen Argentinië, stelt Ronald de Boer. De analist en oud-international gunt bondscoach Louis van Gaal de overwinning en ziet ook dat de Argentijnse fans enorm aanwezig zijn in Qatar. De Boer geeft Oranje ook een advies voor het bestrijden van Lionel Messi.

De Boer, die aandachtig toeschouwer was van de Oranje-training op zondag, laat in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen over het treffen met Argentinië. "Vrijdag spelen deze jongens tegen Argentinië. En dus ook tegen Messi. De Last Dance voor Messi op een WK is bezig en jij kunt geschiedenis schrijven door hem uit te schakelen. Dat is wat, hoor."

Tijdens de achtste finale tussen Argentinië en Australië zag De Boer in het stadion hoe de Zuid-Amerikanen gesteund werden door zo'n 30.000 supporters. "Je zou spontaan voor Argentinië worden, wát een passie en een sfeer. Maar natuurlijk hoop ik dat Nederland wint. Dat Louis wint. Ik zou het hem zó gunnen. En het kan zeker. Er liggen kansen. Tuurlijk wel."

Een treffen met Argentinië betekent ook een duel met Messi, die dit WK al wonderlijke dingen liet zien. Hoe moet Oranje de kleine magiër gaan bestrijden? "Je kunt je richten op Messi, maar je kunt ook denken: van wie krijgt hij de ballen eigenlijk? Dan sluit je zoveel mogelijk de aanvoer naar hem af", antwoordt De Boer.