Meesterscout De Visser: 'Zet Timber op 6 en snap niet dat Berghuis ernaast zit'

5 december om 07:14

Piet de Visser zou het heel anders doen als hij het voor het zeggen had bij het Nederlands elftal. De meesterscout geniet maar mondjesmaat van Oranje op het WK en pleit voor een nieuw systeem.

"In mijn ogen komt de liefhebber er bekaaid vanaf. Kijk eens naar Japan, hoe die spelen. Vol op de aanval, met veel beweging. Daar geniet ik van", zegt De Visser tegen Voetbal International. "Ik denk dat onze spelers bij aanvallend voetbal beter uit de verf komen. Dan zouden ze ook hebben gewonnen van de relatief simpele tegenstanders die we hebben gehad." 

De Visser reisde de wereld rond als scout en stelt dat het altijd ging over het spectaculaire voetbal van Nederland. "Over Johan Cruijff, Ruud Gullit, Marco van Basten. Laat Van Gaal a.u.b. overstappen op 4-3-2-1. Schuif De Jong door naar voren en zet Timber op 6. Nu haalt De Jong de bal helemaal op bij Van Dijk. Je haalt zo bij beiden de kracht weg. Timber kan die positie ook opvullen, hij is sterk aan de bal. Op zijn plek kan De Ligt gaan spelen."

De Visser ruimt ook een plek in voor Steven Berghuis, naast Timber en De Jong. "Die kan geweldig voetballen in balbezit. Ik snap ook niet dat hij ernaast zit. Voorin, in de punt, zou ik voor Gakpo kiezen. Die is in vorm. Heeft snelheid en een goed schot. Depay dan op links en Bergwijn op rechts. Heb je die beweeglijke aanvallers die kunnen switchen met elkaar."