Bondscoach Bento houdt het voor gezien bij Zuid-Korea na uitschakeling op het WK

Bondscoach Bento houdt het voor gezien bij Zuid-Korea na uitschakeling op het WK

05-12-2022 23:22 Laatste update: 05-12-2022 23:22
16

Paulo Bento stopt als bondscoach van Zuid-Korea. De 53-jarige oefenmeester houdt het na de uitschakeling tegen Brazilië voor gezien bij het Aziatische land. Zuid-Korea verloor met 4-1 van de Seleção.

"Het is nu zeker en ik kan het ook bevestigen", vertelt Bento over zijn afscheid na de wedstrijd tegen Brazilië. "Vanaf nu is het tijd om uit te rusten en verder te kijken waar mijn toekomst ligt. Die ligt niet ieder geval niet in Zuid-Korea. Ik wil iedereen bij de bond bedanken voor wat ze hebben gedaan voor mij en mijn staf en we zullen zien hoe het verder loopt. Ook wil ik Brazilië bedanken, zij waren vandaag gewoon beter dan wij."

De Portugees is de derde bondscoach die direct na de uitschakeling van zijn land besloot om te stoppen. Tata Martino (Mexico) en Roberto Martínez (België) gingen de oefenmeester al voor. Bento was sinds 2018 bondscoach van de Zuid-Koreanen. Op de laatste dag van de groepsfase in Qatar wist hij met zijn land op spectaculaire wijze te winnen van Portugal en de laatste zestien te bereiken. Volgens Bento zelf had hij de keuze om te stoppen al voor het duel met Brazilië gemaakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie