Van Gaal slijpt de Oranje-messen: 'Hebben nog een rekening te vereffenen'

Van Gaal slijpt de Oranje-messen: 'Hebben nog een rekening te vereffenen'

06-12-2022 13:29
10

De mooie woorden van Memphis Depay doen bondscoach Louis van Gaal veel, maar hij weet niet of ze breed gedragen worden. Memphis verklaarde na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten dat het Nederlands elftal voor Van Gaal speelt, die ziek is.

"Dat zou heel mooi zijn, maar het is allemaal subjectief. Het is fantastisch dat Memphis dat zegt, al is het niet zo dat het gedragen wordt door de hele groep. Ik zal eerlijk zijn: het draagt altijd bij en het doet zeker geen afbreuk aan de teamgeest", zegt Van Gaal tegen de NOS.

Van Gaal vindt niet dat het WK voor Oranje al geslaagd is door het bereiken van de kwartfinale. "Nee, dat vind ik niet, omdat je altijd beter wilt worden. Ik hoop dat we van Argentinië winnen en dan hebben we nog steeds kans op de titel. Alles is mogelijk. Het is niet zo dat we kansloos zijn tegen Argentinië én we hebben nog een rekening te vereffenen, dus het zou heel mooi zijn als we nu wel winnen."

Van Gaal doelt op de wedstrijd van 2014, waarin Nederland in de halve finale werd uitgeschakeld door de Argentijnen. "Ik denk er niet graag aan terug, omdat ik dacht dat we zouden winnen. Ik heb ook winnend gewisseld door Huntelaar in te brengen, terwijl ik Krul niet meer in kon brengen (voor de penalty's, red.). Het is niet goed uitgekomen, al weet je ook niet of Krul alle penalty's zou hebben gestopt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie