Gakpo: 'Ik probeer er niet mee bezig te zijn, de jongens helpen mij daarbij'

6 december 2022 om 16:54

Cody Gakpo wordt door zijn uitstekende prestaties op het WK in Qatar voortdurend in verband gebracht met een transfer. De topscorer van Oranje probeert zich af te zonderen van alle geruchten over zijn toekomst.

Gakpo wordt geregeld 'the hottest prospect in international football' genoemd door Britse verslaggevers, meldt het Algemeen Dagblad. Zij vragen bondscoach Louis van Gaal geregeld naar de interesse van Manchester United in de PSV'er. 

Gakpo laat zich naar eigen zeggen niet van de wijs brengen. "Het gaat voortdurend over de Premier League, maar ik probeer er niet mee bezig te zijn", zegt de 23-jarige aanvaller in het AD. "De jongens helpen mij daarbij. En vrienden en familie sturen niets door over wat ze lezen, zien of horen. Het is simpel: ik ben hier op het WK, wil een maximale prestatie neerzetten en moet niet bezig zijn met heel andere zaken."

Voor Oranje en Gakpo wacht vrijdag een clash met het Argentinië van Lionel Messi. "Vrijdagavond Gakpo tegen Lionel Messi? Nee, nee. Het is Nederland tegen Argentinië. Of het bijzonder is tegen Messi? Jawel, natuurlijk. Maar wij zijn hier om de wereldtitel te veroveren en dan moet je daar niet naar kijken."