Media in extase: 'De dag dat Portugal besloot zich aan de jeugd te geven'

Media in extase: 'De dag dat Portugal besloot zich aan de jeugd te geven'

06-12-2022 22:52 Laatste update: 07-12-2022 00:40
31

De Portugese media komen superlatieven tekort na de overtuigende 6-1 overwinning op Zwitserland. Vooral de jonge garde, aangevoerd door hattrick-held Gonçalo Ramos, wordt bedolven onder complimenten.

'De dag dat Portugal besloot zich aan de jeugd te geven', zo kopt de krant Público, die daarmee doelt op de basisplaats voor Ramos. De 21-jarige spits verving de gepasseerde Cristiano Ronaldo, en zette het vertrouwen van bondscoach Fernando Santos luister bij door drie keer te scoren.

'De avond was van Ramos, die de voorkeur kreeg van Santos. Hij had de moed om hem op te stellen in plaats van Ronaldo. De spits liet zich op een geweldige manier zien', zo tekent Diario de Noticias op. 

Ook A Bola zag een slachtpartij. 'Portugal maakt Zwitserland kapot en stoot door naar de kwartfinale. Santos liet Cristiano Ronaldo uit de ploeg en had basisplaatsen over voor Otávio en Ramos. Dat wierp zijn vruchten af. Het is een fantastische prestatie van Portugal. En dat alles op de dag dat Ronaldo invaller was.'

Komende zaterdag moet Portugal opnieuw aan de bak. Dan is Marokko, dat na penalty’s te sterk was voor Spanje, de tegenstander in de kwartfinale. De aftrap van dat duel is om 16.00 uur.