Schreuder bevestigt: 'Ik vind: als we iets halen, moet het direct inzetbaar zijn'

Schreuder bevestigt: 'Ik vind: als we iets halen, moet het direct inzetbaar zijn'

07-12-2022 12:21 Laatste update: 12:35
66

Ajax gaat zich mogelijk melden op de winterse transfermarkt. Dat bevestigt trainer Alfred Schreuder ook bij Ajax TV. De Amsterdammers waren afgelopen week zonder de WK-gangers op trainingskamp in Marbella.

Door de lange winterstop kan Ajax de tijd nemen om de selectie voor de tweede seizoenshelft op orde te maken. Kik Pierie vertrok al naar Excelsior, terwijl Lisandro Magallán en Lucas Ocampos ook mogen uitkijken naar een nieuwe club. Over mogelijke versterkingen heeft Schreuder zijn ideeën.

"Een club als Ajax moet altijd kijken naar versterkingen. Dat zijn we ook verplicht als je weet wat we willen", zegt de trainer. "Maar het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Ik vind ook: als we iets halen, moet het direct inzetbaar zijn. Dat hebben we natuurlijk met de club besproken, maar dat is niet iets wat ik voor de camera hoef te delen."

Ajax eindigde de eerste seizoenshelft in mineur, met zeven tegengoals in de laatste drie Eredivisie-wedstrijden. Schreuder weet dat het beter moet. "We moeten naar onszelf kijken. Simpel voorbeeld: als we aan het aanvallen zijn en we zijn dominant dan kan het niet zo zijn dat beide backs weg zijn. Dat is iets heel simpels. Dat leer je al vrij vroeg in het voetbal."

"Maar soms is het overenthousiasme van spelers die teveel naar voren willen", aldus de Ajax-trainer. "Het heeft ook te maken met een bepaalde discipline die je moet hebben in je spel. Je moet niet teveel spelers voor de bal hebben."