Ajax overtuigt niet, maar wint nipt van Volendam in oefenduel met negen treffers

07-12-2022 13:50
69

Ajax heeft ook in zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenhelft niet kunnen overtuigen. Na een 0-2 nederlaag tegen Blackburn Rovers kwam de ploeg van Alfred Schreuder na een spektakelstuk na rust maar nipt langs FC Volendam: 5-4.

De Amsterdammers begonnen met Maarten Stekelenburg onder de lat en vaste krachten Devyne Rensch, Calvin Bassey en Brian Brobbey. Ook Jorge Sánchez, die met Mexico aan het WK deelnam, stond in de basis, evenals de van een blessure teruggekeerde Ahmetcan Kaplan. Owen Wijndal is ziek en ontbrak tegen Volendam.

Francisco Conceição was veruit de meest bedrijvige Ajacied in de openingsfase. Toch kwam de ploeg van Wim Jonk op voorsprong. Gaetano Oristiano profiteerde van een fout van Kaplan en faalde oog in oog met Stekelenburg niet. Op kansen van Youri Regeer en Kristian Hlynsson na wist Ajax daar voor rust weinig tegenover te stellen.

Ajax kwam bijzonder slecht uit de kleedkamer in de tweede helft. Via de achttienjarige Joey Antonioli en Brian Plat stond het in minuut 49 0-3. Daarmee leek een tweede nederlaag van de voorbereiding in de maak, maar niets bleek minder waar. Uit een corner deed Jorrel Hato iets terug, waarna Conceição, Brobbey en weer Conceição Ajax aan de leiding brachten.

In de slotfase ging Bassey in de fout, waardoor Volendam de gelijkmaker kon produceren. In minuut 89 besliste Ajax het duel: Brobbey was het eindstation na een aanval over links.