FIFA trekt conclusies en looft WK-organisatie: 'Ook al wisten we dat al'

FIFA trekt conclusies en looft WK-organisatie: 'Ook al wisten we dat al'

07-12-2022 14:45
54

FIFA-voorzitter Gianni Infantino is lovend over het verloop van het WK tot dusver. De bestuurder is onder de indruk van de organisatie in Qatar en het niveau van de wedstrijden.

Infantino heeft nog geen wedstrijd van de tot dusver 56 gespeelde duels gemist. "Ik heb inderdaad alle wedstrijden gezien en dit was de beste groepsfase van een WK ooit", is hij lyrisch op de officiële kanalen van FIFA. "De wedstrijden zijn tot nu toe van een fantastisch niveau en werden in prachtige stadions gespeeld, ook al wisten we dat al."

"Ook het publiek is fantastisch, gemiddeld waren er 51.000 toeschouwers", vervolgt Infantino. "2,5 miljoen mensen in de straten van Doha en honderdduizenden per dag in de stadions: samen juichend, hun land steunend, met fantastische sfeer, geweldige goals, spanning en verrassingen." 

Infantino is blij dat het niveauverschil ten opzichte van eerdere WK's is afgenomen. "Er zijn geen kleine landen en grote landen meer. Voor het eerst zagen we nationale ploegen van alle continenten in de knock-outfase. Dit laat zien dat voetbal mondiaal aan het worden is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie