Perez kiest grootste WK-tegenvaller: 'Niet vooruit te branden, nul energie'

Perez kiest grootste WK-tegenvaller: 'Niet vooruit te branden, nul energie'

08-12-2022 08:40 Laatste update: 09:15
11

Denemarken is het meest tegenvallende land van dit WK. Dat stelt Kenneth Perez, die tijdens de groepsfase ontgoocheld raakte door zijn landgenoten.

"Denemarken heeft echt helemaal niks laten zien", zegt Perez bij WK Praat. De Denen verloren van Australië (1-0) en Frankrijk (2-1) en speelden gelijk tegen Tunesië (0-0). "Tijdens het EK, de WK-kwalificatie en Nations League hebben ze zich zo goed gepresenteerd. Dan is dit heel teleurstellend. Ze waren niet vooruit te bránden. Nul energie. Jammer, want ze waren echt goed bezig."

De discussie over de mensenrechten in Qatar heeft de international van Denemarken in hun greep gekregen, denkt Perez. "Ze hebben het zo lang laten doorsudderen... De bondscoach (Kasper Hjulmand, red.) vond het als mens heel vervelend om daar te zijn. Dan denk ik: ga dan naar huis, laat iemand anders het doen."

Hjulmand kan volgens Perez nog wat leren van Louis van Gaal. "Zelfs na de eerste wedstrijd van Denemarken ging het er nog over. Van Gaal heeft vlak voor het WK gezegd dat het klaar zou zijn met alle statements en dat heeft hij geweldig gedaan."