Van Bommel doet boekje open: 'Ik heb daar lang met Overmars over nagedacht'

Van Bommel doet boekje open: 'Ik heb daar lang met Overmars over nagedacht'

08-12-2022 15:37 Laatste update: 15:39
14

Radja Nainggolan werd recent uit de selectie van Royal Antwerp FC gezet. Het was een moeilijke beslissing die Mark van Bommel samen nam met sportief directeur Marc Overmars. 

Nainggolan reageerde in de voetbalpodcast MIDMID MONDIAL en maakte een verwijt. "De deur is in mijn smoel heeft dichtgeslagen", zei hij. Van Bommel wist dat niet, zegt hij in gesprek met Nieuwsblad. "Heeft 'ie dan gereageerd? Ik heb het na zijn verwijzing naar de B-kern al gezegd: als trainer is dit de moeilijkste beslissing die je moet nemen. Zonder er te veel over uit te weiden: je zet hem er niet zomaar uit."

De deur stond aanvankelijk op een kier. De beslissing om hem definitief uit de selectie te zetten maakte hij met Overmars. "Ik heb daar lang met Marc over nagedacht. Samen kwamen we tot de conclusie dat dit, hoe moeilijk ook, de beste beslissing was. We hebben ook niet gewacht tot Radja in de fout zou gaan of zo. Dat zou een verkeerde denkwijze zijn. Maar nogmaals: deze beslissing neem je niet zomaar."

Nainggolan werd in oktober gearresteerd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Een paar dagen later rookte 'Il Ninja' in het stadion een e-sigaret in aanloop naar de wedstrijd tegen Standard Luik.