Van der Vaart kan ogen bijna niet geloven: 'Buitencategorie, ongelooflijk'

Van der Vaart kan ogen bijna niet geloven: 'Buitencategorie, ongelooflijk'

09-12-2022 21:02 Laatste update: 21:14
31

Het Nederlands elftal staat na 45 minuten op een achterstand tegen Argentinië. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal weet vooralsnog weinig indruk te maken.

Oranje was aanvallend onmachtig en bleek niet opgewassen tegen de aanval van Argentinië, dat de defensie uit elkaar speelde en scoorde na een sublieme pass van Lionel Messi. "Dit is buitencategorie", zegt Rafael van der Vaart bij de NOS. "Ongelooflijk, hij is de enige op het veld die dit soort ballen geeft. Niet kijken, precies op de juiste snelheid, dan is hij niet te houden. Tussen zoveel mensen in... Zo zie je maar weer: zo worden wedstrijden beslist."

"Dit is voetbal", vult Marco van Basten aan. "Hier moet je voor klappen, want dit is mooi, maar ik vind het jammer dat we zelf zo weinig doen. We hebben in 45 minuten geen kansen gekregen. Hopelijk gaat het nu gebeuren."

"Tot aan de goal stond het prima, maar daarna..", aldus Pierre van Hooijdonk. "De enige mogelijkheden die we hadden om tot een kans te komen was toen de diepte werd gezocht. Daarna ging het steeds mis. Het Nederlands elftal moet in de tweede helft volledig uit zijn schulp kruipen."