Martínez haalt uit naar Lahoz en Van Gaal: 'Hij moet zijn mond houden'

Martínez haalt uit naar Lahoz en Van Gaal: 'Hij moet zijn mond houden'

10-12-2022 00:20
220

Emiliano Martínez heeft hard uitgehaald naar scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die in zijn ogen voor het Nederlands elftal floot. De doelman van Argentinië heeft ook geen goed woord over voor bondscoach Louis van Gaal.

Lahoz maakte er een potje van en deelde maar liefst zestien gele kaarten en één rode kaart uit in het Lusail Stadium. "Het was een lastige wedstrijd", zegt Martínez tegen beIN Sports. "Ik vond dat we de wedstrijd controleerden, maar de scheidsrechter gaf min of meer alles aan hen."

"Na de 1-2 kantelde de wedstrijd volledig. De scheidsrechter gaf tien minuten blessuretijd zonder reden. Hij gaf meerdere keren een vrije trap buiten het strafschopgebied aan Nederland, alsof hij wilde dat zij zouden scoren. Hopelijk hebben we deze scheidsrechter niet meer, hij is nutteloos."

Martínez bleek de held van Argentinië in de strafschoppenserie. "Ik hoorde Van Gaal zeggen dat ze een voordeel hadden tijdens penalty's, maar hij moet zijn mond houden."

"Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar dat is iedere wedstrijd. We genieten hiervan en dan zien we het morgen wel", zegt de doelman over de halve finale tegen Kroatië.