Messi clasht met Van Gaal en Weghorst: 'Waar kijk je naar, idioot'

10 december 2022 om 00:19
Laatste update: 10 december 2022 om 00:36

Lionel Messi plaatste zich met Argentinië voor de halve finale van het WK ten koste van Oranje, maar hij was na afloop desondanks woedend op Louis van Gaal en Wout Weghorst. De Argentijnse ster haalt hard uit naar de Nederlandse bondscoach en de supersub.

Messi stond op het punt om een interview met het Argentijnse medium te geven, toen hij naar Weghorst riep: "Waar kijk je naar, idioot. Loop door." Ook Van Gaal moest het ontgelden. "Van Gaal doet alsof hij zijn ploeg mooi voetbal laat spelen, maar in werkelijkheid zet hij er wat lange spelers in en speelt gewoon de lange bal", vertelde de Argentijnse ster. Hij vierde de zege ook al voor de neus van Van Gaal.

De Argentijnse keeper Emiliano Martínez richt zijn pijlen eveneens op Van Gaal. "Ik hoorde hem vooraf zeggen dat zij een voordeel zouden hebben bij een penaltyreeks. Ik denk dat hij beter zijn mond kan houden."

Overigens was Messi ook ontevreden over het niveau van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. "Er was veel boosheid, maar ik wil het eigenlijk niet over de scheidsrechter hebben", stelt de aanvaller. "Je kan als speler niet meer eerlijk zijn of zeggen wat je denkt, want dan krijg je direct een paar wedstrijden schorsing. Maar de FIFA moet hier naar kijken. Je kan niet een scheidsrechter als hij op zo'n belangrijke wedstrijd zetten als hij het niet aan kan."

Bij het Nederlands elftal was juist ook onvrede over Lahoz, omdat hij Messi onder meer spaarde na een handsbal. Van Gaal noemde de strafschop voor de Argentijnen bovendien dubieus.