'Ik ben trots dat ik aanvoerder van Van Gaal was, wens hem en Truus het beste'

11 december om 07:32

Virgil van Dijk had veel vertrouwen in de strafschoppenserie van Oranje tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK. De aanvoerder van het Nederlands elftal miste echter de eerste penalty en dat hakt erin. 

"We hebben er heel veel op getraind. Alles ging er ook in. Tot vrijdagavond", zegt een teleurgestelde Van Dijk bij de NOS. "Ik wist dat ik de eerste strafschop zou nemen, dat wilde ik ook heel graag. Dan mis je en doet dat heel veel pijn. Die dingen gebeuren helaas in het voetbal, dus dat wordt weer oefenen geblazen. Een situatie met tachtigduizend fluitende Argentijnen is niet na te bootsen. Na afloop namen de andere jongens het woord", erkent hij.

Voor Van Dijk en Oranje zit het WK er op. Zaterdag keerde de selectie van Louis van Gaal huiswaarts. "We hadden echt het geloof dat het zou gebeuren met deze speciale groep jongens, maar helaas is dat niet gelukt. Ik ben teleurgesteld, verdrietig en alles door elkaar. Dit doet pijn." De Liverpool-verdediger bedankt ook Van Gaal, die stopt. "We hebben veel van hem geleerd. Het is jammer dat het zo is geëindigd. Ik ben trots dat ik de aanvoerder was van zijn team en ik wens hem en Truus het allerbeste."