Oranje wijst met beschuldigende vinger: 'Ik heb nog nooit zoiets gezien'

Oranje wijst met beschuldigende vinger: 'Ik heb nog nooit zoiets gezien'

12-12-2022 10:09
55

Marten de Roon en Jurriën Timber hekelen Mateu Lahoz, die de leiding had over de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië. De centrumverdediger vreesde zelfs voor een tweede gele kaart.

Lahoz strooide vrijdagavond met kaarten. Timber was de eerste speler van het Nederlands elftal die op de bon ging. "Ik had het gevoel dat wij alle vijftien de gele kaarten hebben gekregen", foetert hij, opgetekend door Voetbal International. "Ik was oprecht wel een beetje bang dat ik een tweede gele kaart zou krijgen."

"Bij hem weet je het nooit", vervolgt hij. "Ik kreeg een gele kaart voor niets en vervolgens liep hij alleen maar gele kaarten uit te delen aan ons, dus op zich was ik best bang dat ik het einde niet zou halen. Ik kreeg ook drie overtredingen tegen wat helemaal geen overtredingen waren. Het was dus wel angstig, soms."

Timber krijgt bijval van De Roon. "Hij was aan het smijten met kaarten, ik heb nog nooit zoiets gezien. Dan is het moeilijk om je kop erbij te houden. Voetbal is emotie." Toch zoekt de middenvelder de schuld bij zichzelf. "Maar de scheids was niet het probleem, wij hebben zelf de 2-2 gemaakt en zelf met penalty's verloren."