Smeets opzij gezet, mag op zoek naar nieuwe club: 'Beter om uit elkaar te gaan'

Smeets opzij gezet, mag op zoek naar nieuwe club: 'Beter om uit elkaar te gaan'

12-12-2022 18:15
25

Bryan Smeets kan op zoek naar een nieuwe club. De oud-speler van onder meer MVV, De Graafschap, SC Cambuur, TOP Oss en Sparta is niet meer nodig bij RWDM, dat uitkomt op het tweede niveau van België.

Smeets is door trainer Vincent Euvrard naar het tweede verwezen. Volgens Het Laatste Nieuws is er een incident geweest en zou Smeets 'op een onorthodoxe manier zijn ongenoegen' hebben geuit na de wedstrijd tegen Jong KRC Genk. Smeets heeft wel zijn excuses aangeboden, omdat hij vond dat hij te ver is gegaan. 

"Bryan zit niet in de B-kern, maar traint wel apart van de groep", zegt Euvrard tegen Het Nieuwsblad. "We hebben besloten om de spelersgroep wat te verkleinen, we waren immers met 29. Het is een klein mirakel dat we met zo'n grote groep zulke stabiele resultaten hebben kunnen neerzetten. De beslissing om met een gereduceerde groep aan de slag te gaan, is natuurlijk genomen met het oog op de transferperiode die eraan zit te komen. Het is heel belangrijk om mensen in de groep te hebben die ten volle meegaan in dat project."

"Ik ben Bryan erkentelijk voor wat hij ons gebracht heeft", vervolgt Euvrard. "Het respect dat ik voor hem als speler heb, zal blijven bestaan. Maar ik moet nu eenmaal beslissingen nemen die de doelstellingen van de club niet in gevaar brengen. Daar hoort soms bij dat je afscheid moet nemen van goede spelers die, door bepaalde omstandigheden, niet optimaal kunnen renderen. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij beide partijen."