Gemengde reacties uit Rusland over Promes: 'Als we zo slecht zijn...'

Gemengde reacties uit Rusland over Promes: 'Als we zo slecht zijn...'

12-12-2022 23:09
48

Het nieuws dat Quincy Promes Russisch staatsburger wil worden maakt de tongen los. Niet alleen in Nederland, maar uiteraard ook in Rusland, waar hij onder contract staat bij Spartak Moskou.

Promes wordt verdacht van poging tot moord en drugshandel. Wordt hij Rus, dan ontloopt hij mogelijk een celstraf bij een eventuele veroordeling, omdat Rusland geen onderdanen uitlevert aan Nederland. "Als je het onlogisch vindt dat Promes staatsburger van Rusland wordt, zal iedereen je aanvallen, zoals bij ons gebeurt", zegt oud-speler Alexander Mostovoy in gesprek met Sport24. 

"Waar moet je heen als je naar het nationale team gaat? Het is onlogisch, omdat we onze eigen spelers hebben. Maar het is natuurlijk zijn eigen zaak: iedereen kan een staatsburgerschap en paspoort aanvragen. Als we het puur over voetbal hebben, zie ik het punt niet." 

Dmitry Giberniev, een Russische commentator, heeft er geen begrip voor. "Laat hem het maar krijgen, hij wil zich verborgen houden voor de Nederlandse justitie. Als we zo slecht zijn dat we geen goede sporter, maar crimineel nemen puur zodat hij kan vluchten uit Nederland, dan prima... Welk voordeel heeft dit voor het Russische voetbal? Ik weet het niet. Houdt hij zoveel van ons land, kan hij niet zonder Rusland, of wil hij niet in de gevangenis belanden? Dit moeten we uitzoeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie