'Ronaldo wijt matig WK aan gebrek aan ritme en richt pijlen op EK 2024'

13 december om 16:26

Cristiano Ronaldo denkt ook na het teleurstellend verlopen WK niet aan stoppen bij Portugal. De 37-jarige aanvaller wil zich beschikbaar blijven stellen voor de nationale ploeg, ook als Fernando Santos bondscoach blijft. Dat meldt Correio da Manhã.

De WK-droom van Ronaldo viel in de kwartfinale in duigen: Portugal verloor van Marokko. De sterspeler raakte in de knock-ouftase van het toernooi bovendien zijn basisplaats kwijt. Santos gaf sinds de achtste finale tegen Zwitserland de voorkeur aan Gonçalo Ramos, die prompt een hattrick maakte. Dat hij op de bank werd gezet steekt bij Ronaldo, maar hij ziet nog altijd perspectief.

Ronaldo richt zijn pijlen zelfs alweer op het EK 2024 in Duitsland, weet Correio da Manhã. Tegen die tijd zal de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar 39 jaar zijn, maar hij wil van geen opgeven weten. Hij wijt zijn mindere prestaties op het WK in Qatar vooral aan zijn moeizame aanloop naar het toernooi. Ronaldo miste een groot deel van de voorbereiding bij Manchester United, waarna manager Erik ten Hag nauwelijks een beroep op hem deed. 

Overigens wankelt de positie van Santos in Portugal. José Mourinho wordt genoemd als één van zijn mogelijke opvolgers.