'Iedereen wilde dat we zouden verliezen, het is wij tegen de rest van de wereld'

13 december om 23:19

"Het is wij tegen de rest van de wereld", zegt Argentinië-doelman Emiliano Martínez na het bereiken van de WK-finale. Hij is trots dat zijn land zover gekomen is en wil de titel nu ook binnenslepen.

"Ik kan het niet geloven. We verloren de eerste wedstrijd en daardoor stond alles op zijn kop. Mensen begonnen aan ons te twijfelen, iedereen wilde dat we zouden verliezen. Het is wij tegen de rest van de wereld. Deze 26 spelers zijn vechters en we hebben 45 miljoen Argentijnen achter ons", vertelt Martínez aan beIN Sports. "We voelen de steun op het veld van alle Argentijnen. Het is net alsof we thuis spelen, daarom zijn we heel blij dat ze erbij zijn."

Lionel Messi kan aankomende zondag gewoon spelen, ondanks zijn hamstringklachten. "We hebben 120 minuten gespeeld tegen Nederland. Dat was zwaar voor hem, maar Lionel wil iedere wedstrijd uitspelen. Fysiek staat hij er goed voor."

De tegenstander komt uit de wedstrijd Frankrijk - Marokko. Martínez heeft geen voorkeur. "Wie dan ook. Ze hebben het allebei fantastisch gedaan en zijn goed. We weten dat het moeilijk gaat worden."