'Oranje zet Makkelie de voet dwars: Nederlandse arbiter kan WK-finale vergeten'

14 december om 07:57
Laatste update: 14 december om 10:22

De kansen van Danny Makkelie om de WK-finale te mogen fluiten zijn verkeken. Dat heeft alles te maken met de uit de hand gelopen kwartfinale van het Nederlands elftal tegen Argentinië, meldt Voetbal International.

La Albiceleste plaatste zich dinsdag voor de eindstrijd door Kroatië met 3-0 te verslaan. Voor Makkelie is dat slecht nieuws. De FIFA wil iedere vorm van discussie voorkomen, die zeker zou ontstaan als Makkelie een duel van Argentinië had moeten leiden. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni botste opzichtig met Oranje.

Volgens VI had Makkelie goede kans gemaakt als Kroatië en Frankrijk zich hadden geplaatst voor de finale. Nu zijn de Pool Szymon Marciniak en de Engelsman Anthony Taylor de belangrijkste kanshebbers. De kans dat Makkelie de strijd om het brons in goede banen mag leiden, is ook niet heel groot. Voor die wedstrijd kiest de FIFA vaak voor een niet voor de hand liggende aanwijzing.

Makkelie floot dit WK Spanje - Duitsland en Argentinië - Polen. In dat duel gaf hij een penalty aan Messi na een botsing met doelman Wojciech Szczesny. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina bevestigde eerder dat die strafschop conform de instructies terecht was.