'FC Utrecht ontslaat Fraser na incident met Younes op de training'

14 december om 11:41
Laatste update: 14 december om 12:09

Henk Fraser is ontslagen als trainer van FC Utrecht, zo meldt het Algemeen Dagblad. Hij zou het aan de stok hebben gekregen met Amin Younes, die volgens de krant bij zijn keel gegrepen is.

Het incident zou zijn gebeurd op het trainingskamp, waar Fraser en Younes verhit met elkaar raakten. Nadat Younes bij de keel gegrepen was, explodeerde het later in de kleedkamer. Technisch directeur Jordy Zuidam zag het volgens het AD gebeuren en besloot Fraser te ontslaan. Onduidelijk is wat de aanleiding voor de ruzie was. De Telegraaf meldt dat het incident in Nederland gebeurde en de bom in Spanje gebarsten is. Younes zou hebben lopen 'rotzooien' op de training, waarop Fraser woest werd.

Fraser lag al een tijdje onder een vergrootglas vanwege matige resultaten, al waren die voor de winterstop een stuk beter. Volgens het AD lag hij ook al een tijdje minder goed bij de spelersgroep. Zo was er 'veel kritiek op de behoudende speelstijl' van de oefenmeester. 

Utrecht is deze week in Spanje op trainingskamp, ter voorbereiding op de herstart van de competitie. Het speelt nog oefenwedstrijden egen het Zwitserse Servette FC en FC Groningen.