"Hij is een geweldige speler, maar ik ben niet bang voor Mbappé"

14 december om 16:52

Sofyan Amrabat maakt zijn borst nat voor de halve finale tegen Frankrijk, maar toont geen ontzag. Ook niet voor Kylian Mbappé, die hij woensdagavond treft.

"Het wordt een zware wedstrijd. Frankrijk is een fantastisch team en won het laatste WK", zegt Amrabat tegen MARCA. "Het zal moeilijk worden, maar we hebben al tegen andere teams gespeeld die ook erg goed waren. Binnen het team hebben we veel vertrouwen in onze mogelijkheden. We hebben veel respect voor ze en het wordt een goede halve finale. We hopen op een goed resultaat."

Bang voor Mbappé is Amrabat niet. "Hij is een geweldige speler, maar ik ben niet bang voor Mbappé. Frankrijk heeft ook andere goede voetballers, maar we zijn voor niemand bang. Ik respecteer hem wel, ja. Mbappé is een van de beste spelers ter wereld, maar hij schrikt ons niet af."

Amrabat kan terugkijken op een ijzersterk WK, waardoor het rijtje geïnteresseerde clubs alleen maar groter is geworden. "Het is een grote eer om met dit soort clubs geassocieerd te worden. Op dit moment speel ik voor Fiorentina. Ik heb veel respect voor mijn club, een geweldig team. Ik heb een geweldige coach en een geweldige relatie met de eigenaar."

Of Amrabat zichzelf in Spanje ziet spelen, zoals zijn broer Nordin? "Het is waar dat Nordin voor Málaga en Leganés speelde. Ik ben daar veel geweest en heb veel wedstrijden gezien in La Rosaleda (stadion Málaga, red.). Er zijn geweldige fans en een geweldige sfeer. De Spaanse competitie is een van de beste competities ter wereld. Sterk als de Premier League. Italië is dat ook. Misschien speel ik daar ooit wel. Ik ben 26 jaar oud, niemand weet wat de toekomst zal brengen."