Van der Vaart en Afellay lyrisch: 'Dat kreng is gewoon de allerbeste'

Van der Vaart en Afellay lyrisch: 'Dat kreng is gewoon de allerbeste'

14-12-2022 19:18 Laatste update: 19:38
41

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart komen superlatieven tekort voor Lionel Messi. De 35-jarige Argentijn leidde zijn land dinsdagavond haast hoogstpersoonlijk naar de WK-finale.

Messi benutte een penalty en gaf een prachtige assist op Julián Álvarez tijdens de 3-0 zege op Kroatië. "Ik heb van veel mensen gehoord dat hij te veel wandelt en over de top is", zegt Afellay, die zich voor het WK al niet kon vinden in dergelijke uitspraken, bij de NOS. "Deze man heeft statistieken waar een paard de hik van krijgt. Het is bijzonder knap dat hij nog steeds dit soort dingen vertoond, ondanks dat het voetbal zo ontwikkeld is en het zo fysiek is geworden. Voor mij is hij de allerbeste."

Van der Vaart sluit zich daarbij aan, al is hij minder enthousiast.. "Ik ben Messi-moe... Na de wedstrijd tegen het Nederlands elftal heeft hij zich niet als een grootheid gedragen. Dat vind ik jammer." Toch erkent de 109-voudig Oranje-international de kwaliteiten van Messi. "Dat kreng is gewoon de allerbeste aller tijden. Ik hoop dat Marokko er een stokje voor gaat steken."

Marokko moet woensdagavond eerst afrekenen met Frankrijk. De winnaar van de tweede halve finale treft zondag in de finale Argentinië.