Alderweireld stopt niet bij Rode Duivels: “Drang is te groot om land te helpen

Alderweireld stopt niet bij Rode Duivels: “Drang is te groot om land te helpen"

15-12-2022 16:30
9

Toby Alderweireld zal niet stoppen bij de Rode Duivels. Dat heeft de verdediger van Royal Antwerp FC op een persconferentie laten weten.

Alderweireld is 33 jaar, maar is nog niet van plan om er de brui aan te geven bij de Belgische nationale ploeg. Dat in tegenstelling tot Eden Hazard, die wel besliste om te stoppen. "Iedereen heeft zijn eigen situatie en daarmee bedoel ik niet alleen die in het voetbal, maar ook de thuissituatie. Ik denk dat we de beslissing van Hazard moeten respecteren, maar bij mij was de drang om mijn land te helpen nog te groot."

Ook de familie van Alderweireld staat volledig achter zijn keuze. "Ik kijk niet naar het feit dat ik 33 of 34 jaar ben. Dat is slechts een getal. Ik weet zelf wat ik in het verleden heb geleverd en ik voel me in staat om dat te blijven doen. Ik heb het geluk gehad, al heb ik daar ook altijd hard aan gewerkt, dat ik niet veel geblesseerd ben geweest of zware blessures heb gehad", citeert Het Nieuwsblad.

België beleefde een teleurstellend WK. De ploeg van Robert Martínez eindigde als derde in een poule met Marokko, Kroatië en Canada. Het werd gezien als het einde van de zogeheten Gouden Generatie, maar tot dusver maakte alleen Hazard bekend zich niet meer beschikbaar te stellen. Wel vertrok de Spaanse bondscoach.