Jong PSV en Jong Ajax in evenwicht tijdens doelpuntrijk duel in Philips Stadion

15-12-2022 21:54
25

De beloftenteams van PSV en Ajax namen het donderdagavond tegen elkaar op in het Philips-stadion. Ongeveer 10.000 fans zagen de wedstrijd in een gelijkspel eindigen. Doelpunten vielen er genoeg.

De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 ruststand, toen Jong Ajax in de 39ste minuut alsnog op voorsprong kwam. In Eindhoven bezorgde Jaydon Banel de Amsterdammers de leiding, nadat hij knap werd weggestuurd door Kian Fitz-Jim. Eerder zag Banel al een inzet op de paal belanden.

In de tweede helft beet PSV van zich af via Mathijs Tielemans na een prachtige treffer uit een lastige hoek: 1-1. Toch was het zes minuten later opnieuw Jong Ajax. Silvano Vos klopte Joël Drommel, die onder de lat stond bij de Eindhovenaren, van randje zestien in de verre hoek. Drommel raakte de bal nog wel aan, maar kon de treffer niet voorkomen: 1-2.

De ploegen ontliepen elkaar niet veel. Ajax creëerde wel meer kansen, maar wist de marge niet uit te breiden. In de 66ste minuut kreeg Jenson Seelt een grote mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. De gelijkmaker kwam er toch nog, en een wel heel bijzondere. In de 74ste minuut nam Mylian Jiménez een corner en die viel zo maar binnen: 2-2. Bij die score bleef het.

Jong PSV en Jong Ajax staan respectievelijk tiende en twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie.