Wenger krijgt ervan langs: 'Het is beangstigend om mensen dit te horen zeggen'

Wenger krijgt ervan langs: 'Het is beangstigend om mensen dit te horen zeggen'

16-12-2022 07:08 Laatste update: 07:13
27

Ståle Solbakken, de bondscoach van Noorwegen, heeft felle kritiek geuit aan het adres van Arsène Wenger. Volgens Solbakken is de voormalig Arsenal-manager 'gebrainwasht' door de FIFA. 

De kritiek van Solbakken is gebaseerd op uistpraken die Wenger onlangs deed over de landenteams die er op het WK in Qatar voor kozen om een politiek statement te maken, zoals Duitsland. Na de uitschakeling van de Duitsers zei Wenger dat landen die zich tijdens het eindtoernooi bezig hielden met politieke zaken, slechter hadden gepresteerd dan de de landen die zich puur op voetbal hadden gefocust. 

Solbakken vindt het onbegrijpelijk dat Wenger, die bij de FIFA werkzaam is als Chief of Global Football Development, daar een verband in ziet. 'Het is beangstigend om mensen uit de voetbalwereld, tegen wie wij altijd zo hebben opgekeken, dit te horen zeggen. Ik huiver als ik zo’n intelligente man nu de meest stomme uitspraken hoor doen. Hij is op een bepaalde manier gebrainwasht', aldus de 54-jarige Noorse oefenmeester in gesprek bij TV2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s