Alderweireld en De Bruyne praten WK-botsing uit: Hou uw bakkes

Alderweireld en De Bruyne praten WK-botsing uit: "Hou uw bakkes"

16-12-2022 14:40
13

Het liep tijdens het WK voor geen meter bij België en al in de eerste wedstrijd tegen Canada (1-0 zege) liepen de gemoederen hoog op. Toby Alderweireld onthult wat Kevin De Bruyne hem toebeet na het doelpunt van Michy Batshuayi.

De Bruyne ergerde zich kapot aan het stroperige spel van de Rode Duivels. Prompt legde Alderweireld de bal achter de Canadese defensie, waarna Batshuayi scoorde. Terwijl de Belgen feestvierden, meldde De Bruyne zich aan de zijlijn om het één en ander door te spreken met bondscoach Roberto Martínez. Op dat moment mengde Alderweireld zich met een opgestoken vinger in de discussie.

"Hou uw bakkes", verklapt Alderweireld nu wat De Bruyne in het heetst van de strijd tegen hem zei. "Ik snap dat Kevin dat zei, want ik had ook net iets geroepen. We hadden net 35 minuten onder druk gestaan, wat bij iedereen een stresshormoon vrijmaakte. Dan kan het er al eens zo uit komen."

"Tegelijk toonde die woordenwisseling aan dat we er mee bezig zijn. Als het ons niet interesseerde, hadden we het allemaal laten passeren", vertelt Alderweireld, die deze week aankondigde door te gaan als international. Tussen hem en De Bruyne is geen probleem meer. "In de kleedkamer - hand op mijn hart - werd alles snel uitgepraat."