Kraay onthult: De Boer zei 'volmondig nee' tegen buitenlandse trainersaanbieding

Kraay doet onthulling over Frank de Boer: 'Zei half jaar geleden volmondig 'nee''

16 december om 15:20

Frank de Boer kon afgelopen zomer aan de slag bij Olympiakos Piraeus, weet Hans Kraay junior. De voormalig bondscoach van Oranje heeft echter 'volmondig nee gezegd' tegen de Griekse kampioen.

Sinds De Boer vertrok bij Oranje, is het stil rondom hem. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers zei in #DoneDeal de podcast al dat De Boer nog genoeg aanbiedingen krijgt, maar dat hij niet weet of zijn cliënt nog aan de slag gaat als trainer. Nu komt Kraay met meer informatie over de voormalig international van Oranje. "De Boer heeft een half jaar geleden gewoon volmondig nee gezegd tegen Olympiakos, wat niemand weet", zegt de verslaggever bij WK Praat.

"Ik hoop gewoon dat hij heel snel een goede club krijgt", gaat Kraay verder. "Hij heeft Ajax gewoon vier keer kampioen gemaakt en niet met het allerbeste elftal. Of hij naar een club als FC Utrecht of FC Groningen zou willen? Dat denk ik niet." Beide Eredivisie-clubs zoeken naar een nieuwe trainer. Kraay denkt dat De Boer wel goed zou passen bij FC Utrecht. "Ik vind dat niet zo'n gek idee", besluit hij.

De Boer stond in het verleden aan het roer bij Ajax, Internazionale, Crystal Palace, Atlanta United en het Nederlands elftal. In Amsterdam werd hij vier keer op rij landskampioen, bij de andere clubs ging het de coach moeilijker af. Tegenwoordig is De Boer werkzaam bij Viaplay als analist.

Luister hier de aflevering van #DoneDeal met Guido Albers, waarin de situatie van De Boer ook aan bod kwam