Deschamps is waakzaam over de felle aanhang van Argentinië

Zorgen over griepvirus bij Frankrijk: 'Geen fijne situatie, spelers sliepen nog'

17 december om 10:20
Laatste update: 17 december om 10:58

Didier Deschamps heeft zaterdag een update gegeven over de griep die sinds enkele dagen heerst binnen het Franse kamp. Ook sprak hij in aanloop naar de WK-finale over de fanatieke aanhang van tegenstander Argentinië.

Bij Frankrijk kampen Raphaël Varane, Ibrahima Konaté, Kingsley Coman, Dayot Upamecano en Adrien Rabiot sinds enkele dagen met griepklachten, een zorg in aanloop naar de finale. "Het is natuurlijk geen fijne situatie", begint Deschamps. "Het zou beter zijn als we er niet mee te maken hadden, maar we gaan er zeer goed mee om. Toen ik naar de persconferentie ging, sliepen de spelers nog. Ik heb de laatste informatie dus nog niet. Zaterdagavond zal er meer informatie zijn." 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Oostenrijk

  • logo

    Frankrijk

Frankrijk kan zondag historie schrijven door de WK-titel te prolongeren, maar moet eerst afrekenen met een Argentinië dat gesteund wordt door een felle aanhang. "Dit WK staat Argentinië onder anderen bekend om de felle supporters. Zondag zal de meerderheid voor Argentinië zijn in het station. De Argentijnen barsten van de passie. Er gaat veel gezongen worden, wat logisch is omdat het een finale is. Uiteindelijk spelen we niet tegen de aanhang, maar tegen de elf Argentijnen op het veld." 

De WK-finale vindt zondagmiddag om 16.00 uur plaats in het Lusail Stadion. Zaterdag wordt de troostfinale tussen Marokko en Kroatië nog afgewerkt.