Makkelie kan WK-finale definitief vergeten: Pool fluit Argentinië - Frankrijk

15 december om 17:54
Laatste update: 15 december om 17:59

Danny Makkelie kan de WK-finale definitief op zijn buik schrijven. Szymon Marciniak is zondag de scheidsrechter tijdens de eindstrijd tussen Argentinië en Frankrijk, zo maakt de Poolse voetbalbond bekend.

De Poolse arbiter was samen met de Engelsman Anthony Taylor nog de belangrijkste kanshebber. Ook de troostfinale tussen Marokko en Kroatië gaat aan de neus van Makkelie voorbij. Abdulrahman Al-Jassim, afkomstig uit gastland Qatar, moet die wedstrijd in goede banen zien te leiden op zaterdag.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Oostenrijk

  • logo

    Frankrijk

Het perspectief van Makkelie zag er al niet goed uit. Hij behoorde tot de laatste acht arbiters op het WK, maar de uit de hand gelopen kwartfinale tussen Oranje en Argentinië deed zijn kansen geen goed. De FIFA wil iedere vorm van discussie voorkomen, en die was zeker ontstaan als een Nederlander een duel van La Albiceleste had moeten fluiten. Naar verluidt had Makkelie goede papieren gehad als niet Argentinië, maar Kroatië in de finale tegenover Frankrijk had gestaan.

Marciniak had eerder dit WK al de leiding over een wedstrijd van zowel Frankrijk als Argentinië. De Pool floot het groepsduel van Les Bleus met Denemarken (2-1) en de achtste finale van de Zuid-Amerikanen tegen Australië (2-1).