Makkelie bibbert voor WK-finale: 'Belachelijk als het door Argentinië komt'

15 december om 07:11

Danny Makkelie krijgt donderdag te horen of hij de WK-finale mag fluiten. Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende ziet zijn landgenoot als een serieuze kanshebber.

"Het zal me niet verbazen als hij nog een wedstrijd krijgt", zegt Van der Ende in JUICHEN, de WK-podcast van VoetbalPrimeur. "Ik denk dat Makkelie nog steeds in de race is. Of voor de troostfinale, of voor de finale. Het zou echt een prestatie zijn. Dit WK is hij echt overeind gebleven."

Makkelie ging met maar één missie naar Qatar: de WK-finale fluiten. Of dat gaat lukken, valt nog te bezien. Door de verhitte strijd tussen Nederland en Argentinië in de kwartfinale van het WK leeft het idee dat Makkelie de eindstrijd in Lusail op zijn buik kan schrijven.

"Dat is in mijn optiek de grootste flauwekul", aldus Van der Ende tegenover VoetbalNieuws. "Het mag toch niet zo zijn dat je als neutrale scheidsrechter verantwoordelijk wordt gesteld voor de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland met zoveel kaarten (negentien stuks, red.). Daar heeft Makkelie toch helemaal niks mee te maken."

"Dan ga je dus dingen erbij denken die totaal misplaatst moeten zijn", klinkt het. "Je moet uitgaan van de neutraliteit en de kwaliteit van een scheidsrechter. Als hij de finale niet krijgt omdat Argentinië erin staat, vind ik dat belachelijk. Je zet de integriteit van de scheidsrechter volledig op zijn kop."