'PSV denkt aan Karlsson, maar vraagprijs AZ is te gortig'

'PSV denkt aan Karlsson, maar vraagprijs van AZ is te veel van het goede'

17 december om 23:35

PSV gaat zeker de transfermarkt op als Cody Gakpo in januari vertrekt. Dat zegt trainer Ruud van Nistelrooij tegen het Eindhovens Dagblad. Volgens de regionale krant zingt de naam van Jesper Karlsson rond, maar er is een flink struikelblok.

Daarmee doelt het ED op AZ, dat de absolute hoofdprijs verlangt. De 24-jarige Zweedse buitenspeler zal zo'n twintig miljoen euro moeten kosten. PSV vindt dat hoogstwaarschijnlijk te gortig. Het transferrecord van de Eindhovenaren staat nog altijd op veertien miljoen euro. Dat bedrag werd begin deze eeuw betaald voor Mateja Kezman.

Ook de naam van Viktor Tsygankov viel al in het Philips Stadion. De 25-jarige Oekraïner loopt uit zijn contract bij Dinamo Kiev en dat maakt hem interessant qua transfersom, stelt de krant. Tegelijkertijd zal hij wel een vermogen willen verdienen. Het is de vraag of PSV dat kan en wil opbrengen.

Tsygankov was dit seizoen goed voor negen goals en zes assists in 23 officiële duels voor Dinamo Kiev. Bij zijn club speelt de linkspoot wel voornamelijk vanaf de rechterkant. Karlsson groeide de afgelopen jaren uit tot steunpilaar bij AZ. Door een blessure staat de teller dit seizoen voorlopig op drie treffers en drie assists in elf optredens.

Na Voetbal International meldt ook het ED dat PSV serieus rekening houdt met een transfer van Gakpo. Met name Manchester United is geïnteresseerd, maar de Premier League-grootmacht krijgt concurrentie van clubs als Bayern München, Liverpool en Real Madrid.