Van Nistelrooij beseft dat Gakpo-vertrek dichterbij komt

'United gaat vol voor Gakpo', Van Nistelrooij beseft: 'Dat moment komt'

17 december 2022 om 21:04

Ruud van Nistelrooij beseft dat Cody Gakpo al in januari zou kunnen vertrekken bij PSV, zegt hij tegen Voetbal International. De trainer van de Eindhovenaren is trots op de 23-jarige aanvaller, die indruk maakte voor Oranje op het WK in Qatar.

VI meldt dat Manchester United in januari een poging zal wagen voor Gakpo. De club van manager Erik ten Hag ondervindt echter concurrentie van clubs van het kaliber Real Madrid, Liverpool en Bayern München.

Van Nistelrooij beseft dat een vertrek van de PSV-ster dichterbij komt. "Het is schitterend hoe hij zich heeft gemanifesteerd', zegt de trainer tegen VI, na de oefenzege op Sassuolo. "Ik heb van hem genoten en hij heeft dit ook verdiend. Door hoe hij zich heeft op gesteld, hoe hij is blijven werken en blijven presteren. Ik heb hem van heel dichtbij kunnen helpen. Dat maakt me trots. En dan gun ik hem zijn pad wanneer dat gaat komen. Als ik de keus heb liever in de zomer, maar het kan ook nu zijn. Je weet gewoon dat er een moment komt dat je geen nee kunt zeggen."

Marcel Brands liet tijdens een supportersavond al weten dat Gakpo 'sowieso boven de veertig miljoen euro' moet kosten. PSV had in de zomer al Jesper Karlsson (AZ) en Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) op het oog als mogelijke vervangers. Volgens het weekblad laat Van Nistelrooij doorschemeren dat de Eindhovenaren een vervanger willen halen, mocht Gakpo in januari vertrekken.