'Vond dat op Eredivisie-niveau moest spelen'

Vertrek, nieuwe verhuurperiode of blijven bij Ajax? 'Na dit seizoen maar kijken'

18 december om 13:59

Anass Salah-Eddine weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De verdediger van Ajax wordt momenteel verhuurd aan FC Twente en daar is hij blij mee, maar de linkspoot durft nog niets te zeggen over volgend seizoen.

Salah-Eddine stond een tijd lang te boek als één van de grotere talenten in de Ajax-opleiding, maar in Amsterdam had hij dit seizoen geen uitzicht op speelminuten. Daardoor werd hij verhuurd aan FC Twente. "Ik vond wel dat ik dit seizoen op Eredivisie-niveau moest spelen en als dat kan bij een prachtige club als FC Twente, dan is dat alleen maar mooi", zegt hij tegenover TC/Tubantia. "Na dit seizoen moeten we maar eens kijken wat het beste is voor mij."

In de eerste seizoenshelft zat Salah-Eddine vooral op de bank bij Twente. Door een blessure van Joshua Brenet mag hij nu hopen op meer speelminuten, al moet de linksback dan wel aan de rechterkant gaan spelen. "Ik kan me altijd goed aanpassen aan verschillende posities en ik heb in het verleden ook op meerdere posities altijd gespeeld. Je moet altijd proberen gebruik te maken van je voordelen. En dat is in deze rol naar binnen dribbelen met mijn linker."