Foppe de Haan moet kiezen tussen Lenstra en Messi: 'Hoef ik niet over te denken'

'Als ik moet kiezen tussen Lenstra en Messi, dan ga ik zonder twijfel voor Abe'

19 december om 20:37

Als Foppe de Haan moest kiezen tussen Abe Lenstra en Lionel Messi dan weet de oud-trainer het wel. In gesprek met Omrop Fryslan kiest de Fries zonder twijfelen voor de naamgever van het stadion waar SC Heerenveen speelt.

De Haan had zondag tijdens de WK-finale in ieder geval wel een favoriet. De oud-trainer van onder andere SC Heerenveen hoopte dat de Fransen wereldkampioen zouden worden. "Dat komt door twee dingen. Ik heb wat minder sympathie voor de Argentijnen en dat komt vooral door 1978 wat er toen gebeurde. Daarnaast ben ik ook een groot fan van Kylian Mbappé."

Voor De Haan is het in ieder geval makkelijk kiezen tussen Messi en Lenstra. "Dan kies ik altijd Abe", vertelt de rasechte Fries zeer resoluut. Mbappé kan de haan een stuk meer bekoren. "Het doelpunt dat hij ook maakte was echt fantastisch", doelt de oud-trainer op de tweede goal die de Fransman maakte in de WK-finale. De 79-jarige Fries werkte als laatste klus bij zijn geliefde SC Heerenveen, waar hij in 2016 besloot met pensioen te gaan.