Kökcü vertelt over mislukte OneLove-campagne KNVB

Kökcü voorziet KNVB en Van Dijk van OneLove-advies: 'Zoals ik probeerde te doen'

20 december om 19:02

Orkun Kökcü heeft zijn mening gegeven over de commotie rondom de OneLove-aanvoerdersband bij Oranje. De middenvelder van Feyenoord denkt dat de KNVB en Virgil van Dijk achter de actie moesten blijven staan, als ze er echt van overtuigd waren. Twee maanden geleden zorgde Kökcü zelf nog voor opschudding door diezelfde OneLove-band niet te dragen bij Feyenoord.

In oktober weigerde Kökcü wegens zijn geloofsovertuiging met de OneLove-band te spelen voor Feyenoord. Dat zorgde voor veel ophef. De KNVB wilde diezelfde aanvoerdersband gebruiken in Qatar, maar dat mocht niet van de FIFA. Captain Van Dijk zou in elke wedstrijd geel krijgen als hij toch zou verschijnen met de band, waardoor er werd afgezien van de actie.

In gesprek met ESPN deelt Kökcü zijn mening daarover. "Ik wil niemand zwart maken, of zo. Maar als je écht voor een actie staat, moet je er koste wat het kost achter blijven staan, net zoals ik dat probeerde te doen."

"Ik wist dat er van alles over me heen zou komen, maar het moet niet alleen bij woorden blijven, vind ik", gaat de international van Turkije verder. "Toen ik het hoorde, dacht ik wel bij mezelf: wat gaat er nu gebeuren, eigenlijk? Gaat er weer commotie ontstaan? Maar dat bleef uit. Dat begrijp ik uiteindelijk ook wel."